maanantai 12. lokakuuta 2015

Tiistai 6.10.2015

Tämä blogi kertoo työelämäjaksostani välinehuollossa. Siirryn siis opettajan roolista opiskelijan rooliin! Tutustun välinehuoltoon ja välinehuoltajan työhön siellä. Välinehuollon vastuuopettajana pitäisi ehkä vähän tietää välinehuollosta! Taitaa jännittää yhtä paljon kuin opiskelijoitakin, kun he lähtevät työssäoppimaan.

Tiistaista perjantaihin välinehuollossa ja maanantaina endoskopiayksikön välinehuollossa.
 Ensimmäinen päivä pesupisteessä, jossa pitää muistaa puhtaat ja likaiset tilat/pinnat. Ihan ensimmäiseksi pitää pukea päähine päähän. Eipähän tarvitse miettiä tästä eteenpäin, miten laittaisi hiukset J
 
Tässä menee puhtaan ja likaisen raja. Helppo homma vai onko? Kyllä vaan.

Aseptiikka on tärkeää välinehuollossa!
 


Käsidesiä, Easydesiä®, kertakäyttökäsineitä ja -essuja on joka puolella ja niitä kuluu paljon. Käsineet kädessä ja essut päällä pestään välineitä ja niitä vaihdetaan tarvittaessa. Toiset vaihtavat useammin kuin toiset. Visiiri, joka vaihdetaan vähintään päivittäin, suojaa kasvoja roiskeilta. 

 Easydes® on tarkoitettu pintojen puhdistukseen, esim. vaunut, pöydät jne. Vaunujen puhdistus tapahtuu ylhäältä alaspäin. Myös renkaat puhdistetaan (kummallista?) ajamalla vaunua deinfioidun liinan päällä.
 
 Puhtaat korit odottavat välineitä, jotka tarvitsevat pesua.
 

Tällaisiakin voi joutua laittamaan välineiden mukana koriin. Kaikissa välineissä ei ole siruja tai värillisiä teippejä, joka kertoisi mihin yksikköön väline kuuluu. Koriin laitetaan punainen "lätkä" jos instrumentit on kiireellisiä eli ne tarvitaan esim.saman päivän aikana.
 
Instrumenttikori odottaa pesua ja huoltoa. Tässä vaiheessa pitää tietää, mitä osia pitää irrottaa mistäkin ja laittaa koreihin niin, että niitä ei tarvitse etsiä pesun jälkeen joka paikasta. Välineet, joiden on huomattu puhdistuvan huonosti dekossa, pitää pestä ensin käsin ja sitten vasta dekoon.
 Osa välineistä käy UÄ-pesussa ennen dekoa. Silmäinstrumenteille on vielä oma UÄ-pesukoneensa.


Dekot ja vaununpesukoneet(jossa pestään erilaiset laatikot apteekista, osastoilta ja esim. kengät) pesevät taukoamatta. Lisää muistettavaa! Mikä ohjelma, millekin välineelle?!
Pesuaineiden sekoitusohjeita on kiinnitetty seinään muistutukseksi. Helpottaa vähän!

Päivän päätteksi totean, että olenpa nähnyt paljon ja toivottavasti oppinutkin jotain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti